d   flavonactiv   444  
             
     
     
  Spis Artykułów  
     
  filozofia2  
     
  flavonactiv.pl  
     
  kontakt7  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  Polecamy Nowość !!  
  rt  
     
 
 

.

Flavon Active

Flavon Active to bardzo przemyślane połączenie różnorakich składników odżywczych w jednym preparacie, w składzie i proporcjach zapewniających efekt synergii oraz optymalne działanie.

 

Flavon Active znajdzie zastosowanie zarówno w 90-dniowym programie świadomej kontroli wagi, jak i w profilaktyce nowotworowej, profilaktyce zespołu metabolicznego a także wielu innych schorzeń. Flavon Active ma działanie rewitalizujące, usprawniające system odpornościowy oraz oczyszczające z toksyn.

 

Flavon Active to preparat 100% naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków konserwujących (unikalna technologia próżniowa). Żywa biologicznie postać żelu znacznie podnosi jego biodostępność. Przeznaczony dla osób od 15 lat. Często słyszymy, że to natężone tempo wymaga jakiejś reakcji. Co możemy zrobić? Na pewno nie wolno pracować ponad siły, żeby sprostać wyzwaniom. Trzeba zadbać o zdrowie ciała i ducha, bo tylko tak możemy zagwarantować sobie aktywne życie.
Najmłodszy członek rodziny produktów narodził się – podobnie jak pozostałe – w wyniku poważnej racjonalizacji jako alternatywna odpowiedź na współczesne wyzwania. Niesie nam pomoc, daje wystarczająco dużo sił do pokonania zadań, jakie stawia przed nami nasz dzień powszedni.

 

 
     
 

Flavon Activ: i jeden z jego składników Ananas efekt odchudzania.

O czym należy pamiętać stosując preparaty z ananasem?

Przyjmując taki preparat pamiętajmy o przyjmowaniu dużej ilości wody -  2 do 3 litrów dziennie. Suplement Flavon Active ma – pośród innych - zdecydowane działanie oczyszczające. Aby usuwać rozpuszczone toksyny z organizmu musimy zwiększyć ilość wypijanej wody (oprócz herbaty, kawy, zupy  oraz innych napojów i płynnych potraw). Mała ilość wypijanej wody może spowodować bóle głowy, bóle mięśniowe, wysypkę i inne niepożądane efekty. Chcąc tego uniknąć pamiętajmy o wodzie!


Czy i po jakim czasie mogę liczyć  na efekt odchudzający?

Jest to pytanie trudne. Flavon Active nie jest preparatem odchudzającym lecz suplementem wspomagającym świadomą kontrolę wagi. Każdy z nas różni się wiekiem, płcią, wagą, uwarunkowaniami genetycznymi, aktywnością fizyczną i sposobem odżywiania. Wszystkie te czynniki decydują jak długo trzeba będzie czekać na efekty. Należy pamiętać, że kontrola wagi aby była efektywna i bezpieczna musi się odbywać w sposób świadomy. 

Przy rozsądnej, zbilansowanej i nie radykalnej diecie pierwszych efektów spodziewajmy się po upływie co najmniej miesiąca. Świadomą kontrolę wagi  najlepiej jest  stosować przez całe swoje życie. Brak ruchu i aktywności fizycznej, stresy „zajadane’” wysokokalorycznym pożywieniem, spożywanym często w pośpiechu – prędzej czy później przyczynią nam problemów. Czy to z samym utrzymaniem pożądanej masy ciała czy też związanych z rozwojem szeroko pojętych chorób cywilizacyjnych, od kłopotów ze stawami, poprzez choroby serca i układu krążenia, cukrzycę do nowotworów. Artykuł  Czytaj całość ....

 
     
 

Składniki Flavon Active

Ananas  (Ananas comosus) Owocostan ananasa zawiera liczne związki niezwykle wartościowe nie tylko dla osób pragnących świadomie kontrolować swoją wagę. Najważniejsza z nich jest  bromelina znajdująca się zarówno w owocostanie ananasa jak i w jego łodygach. Jest to enzym, ułatwiający trawienie białek, tłuszczy oraz skrobi. Ponadto działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo. Dzięki pomocy w trawieniu, bromelina ułatwia przemianę materii.  Może również pomagać w rozpuszczaniu skrzepów krwi i być przydatna w leczeniu choroby wieńcowej serca. Pomaga zwalczać przekrwienie zatok, infekcje przewodu moczowego, intensyfikuje działanie antybiotyków. Więcej ....

Malina (Rubus ideeus) Malina jest jednym z najstarszych owoców, wykorzystywanych przez tysiąclecia w celach odżywczych i leczniczych, zawiera bogaty zespół polifenoli, witaminy (np. C, E - naturalne antyoksydanty) i związki mineralne. Owoc maliny to ważne źródło niektórych związków chemicznych, jak żelazo-składnik  hemoglobiny, magnez, który regeneruje substancję włóknistą nerwów. Oddzielną grupę stanowią witaminy. Na uwagę zasługuje witamina A, niektóre witaminy z grupy B (głównie B3), witamina PP, w większej ilości występuje też witamina C. Dzięki zawartości potasu maliny wzmacniają serce, natomiast lecytyna chroni przed zawałem, magnez regeneruje układ nerwowy, a żelazo i fosfor mają korzystny wpływ na poziom czerwonych krwinek. Liczne, szczególnie prowadzone w ostatnich latach, badania naukowe nad biologicznymi właściwościami malin, potwierdziły ich znaczenie jako składników diety i leków o działaniu przeciwzapalnym. Wyniki eksperymentów wskazały na właściwości przeciwnowotworowe kwasu elagowego - prostego fenolu, występującego w malinach, który hamuje procesy nowotworowe w wątrobie i płucach. Kwas elagowy posiada również właściwości przeciwwirusowe, o czym warto pamiętać, stosując w leczeniu przeziębienia przetwory z malin (np. sok). Więcej ....

Acerola (Malpighia gabra) Owoce aceroli (Malpighia glabra) znane są i szeroko opisywane w literaturze jako wiśnia ACEROLA - jedno z najbogatszych źródeł witaminy C. Roślina jest uprawiana w wielu krajach tropikalnych, np. w Brazylii, Madagaskarze, na Wyspach Kanaryjskich.  Dojrzałe owoce zawierają ok. 30 różnych składników o właściwościach prozdrowotnych. Są to m.in.: witaminy - owoce te zawierają 1400–2500 mg (przeciętnie 1600 mg) wit. C w 100 g, tj. prawie 10 krotnie więcej niż zielona pietruszka (150 mg), 30 razy więcej niż cytryna i pomarańcze (55 mg) i 50 razy więcej niż maliny (30 mg). Więcej ....

Jagoda acai (Euterpe oleracea) Jagoda Acai, do niedawna  znana tylko tubylcom zamieszkującym dzikie lasy Amazonii, trafiła do współczesnego świata. Ta mała ciemnofioletowa jagoda, rosnąca na 20 metrowych palmach brazylijskich w lasach deszczowych Amazonii, skrywa w sobie niezwykle dużą ilość witamin, aminokwasów, pierwiastków i energii niezbędnych dla organizmu ludzkiego. Ze względu na swoje właściwości i zwiększającą się popularność acai nazywana jest „brazylijską żyłą złota”. W Brazylii znana już od dłuższego czasu, niedawno trafiła do USA, gdzie natychmiast wywołała burzę medialną. Teraz informacja o cudownej jagodzie obiega cały świat. Więcej ....

Zielona herbata (Camelia sinensis) W zielonej herbacie można znaleźć całe bogactwo antyoksydantów. Przede wszystkim grupę związków polifenolowych o nazwie - katechiny. Te niezwykle silne antyoksydanty dały się poznać w najnowszych badaniach jako związki przeciwwirusowe, spowalniające starzenie oraz mające bardzo korzystny wpływ na stan naszego zdrowia, a tym samym na nasze samopoczucie. Testy kliniczne bezsprzecznie ujawniły, że katechiny nie znają litości dla zabójczych dla nas wolnych rodników skutecznie wymiatając je z naszego organizmu. Więcej ....

Paulinia guarana, osmęta (Paulinia cupana) Słynie z największych dotąd poznanych wśród roślin zdolności syntezy kofeiny, której zawiera kilkakrotnie więcej (4 razy) niż ziarna kawowca. Właściwości rośliny znane są od dawna ludom tubylczym Amazonii, które zażywają ją w różnych postaciach dla podniesienia sprawności fizycznej i psychicznej w stanach wzmożonego wysiłku. Dla świata zachodniego gatunek odkryty został na przełomie XVII i XVIII wieku i nazwany na cześć niemieckiego lekarza Christiana Franza Paullini. Indianie, zamieszkujący amazońskie lasy deszczowe, od tysięcy lat czerpią korzyści zdrowotne z guarany, nazywanej przez nich "darem od Boga", czy też "eliksirem młodości". W Europie uznano te walory guarany a niektórzy sprzedawcy reklamowali ją nawet jako afrodyzjak. Znane są również doniesienia o wykorzystywaniu w dorzeczu Amazonki guarany jako środka płatniczego używanego w handlu. Więcej ....

Figa kaktusowa (Opuntia ficus-indica) Nopal to meksykańska nazwa tej rośliny, stanowiącej charakterystyczny element tamtejszego pejzażu. Roślina jest w Meksyku powszechnie uprawiana i przeznaczana do konsumpcji w różnych postaciach (sałatki, marmolady, likiery). Zawarty w opuncji błonnik oraz inne cenne składniki uzupełniają niedobory ważnych dla zdrowia substancji.
Kaktus Opuntia ficus-indica należy do licznej rodziny obejmującej 2 tysiące gatunków kaktusowatych.
Więcej ....

Aronia (Aronia melanocarpa) Aronia – polski paradoks. W latach 90. sensację wzbudziły badania naukowe opublikowane w czasopiśmie medycznym „Lancet”. Pierwsza część analizy dotyczyła zależności między wysokim spożyciem tłuszczów zwierzęcych i śmiertelnością z powodu chorób serca. Taka zależność występowała w 7 krajach Europy. Tylko na południu Francji, gdzie mieszkańcy wcale nie prowadzili zdrowszego trybu życia niż reszta Europy, lubili sobie porządnie podjeść i palili papierowy, taka zależność nie istniała. Jedyną różnicą występującą we francuskiej diecie był zwyczaj picia czerwonego wina do posiłków. Zjawisko to nazwano „francuskim paradoksem”. Z czasem odkryto, że zdrowotne właściwości czerwonego wina to zasługa zawartych w nim antocyjanów (ciemnoczerwonych naturalnych barwników występujących w roślinach). W Polsce bogatym źródłem tych związków jest właśnie aronia. Badania prowadzone m.in. przez prof. Iwonę Wawer z Akademii Medycznej w Warszawie dowodzą, że wino i nalewka z aronii, pite w umiarkowanych ilościach (1 kieliszek do kolacji), mogłyby odegrać rolę „polskiego paradoksu”, czyli obniżyć ryzyko zawału serca. Więcej ....

Żeń-szeń (Panax ginseng) Żeń-szeń w prewencji i walce z rakiem Największe obserwacje w tej dziedzinie uczyniono jak dotąd w Korei Południowej w roku 1998. Przez blisko pięć lat obserwowano tam niezwykle liczną (4587 osób) grupę mężczyzn i kobiet, wszyscy powyżej 39 lat, którzy przez cały okres prowadzenia eksperymentu zobowiązani byli do zażywania żeń-szenia. Porównywano ich przy tym z inną grupą ludzi, podobnych do nich pod względem wieku, trybu życia, którzy deklarowali, że nigdy nie mieli do czynienia z żeń-szeniem. Rezultaty były tak niewiarygodne, że po ich opublikowaniu na całym świecie odezwały się głosy krytyczne. Podważające nie tylko statystyczną prawidłowość i standaryzację prowadzonych na tak szeroką skalę badań, ale również ich wiarygodność. Okazało się bowiem, że w grupie spożywającej żeń-szeń aż 60% zmniejszyło się ryzyko zachorowania na raka, przy czym głównie dotyczyło to nowotworów płuc i przewodu pokarmowego. Więcej ....

Magnez Magnez aktywizuje przemianę materii, wpływa bardzo korzystnie na układ nerwowy jest stosowany w praktyce przeciwzawałowej wpływając na wzmocnienie mięśnia sercowego. Magnez łagodzi stany zmęczenia i zdenerwowania, przeciwdziała powstawaniu kamieni nerkowych, chroni przed alergiami.  Jego brak w organizmie powoduje stany rozdrażnienia i zmęczenia. Oznakami jego braku są kurcze mięśni (zwłaszcza łydek), zawroty głowy, drganie powiek, nadpobudliwość nerwowa, skłonności do depresji. Dzienne zapotrzebowanie organizmu na magnez 300-350 mg. Więcej ....

Cynk Cynk to magiczny pierwiastek, którego niezwykłe właściwości pielęgnacyjne od lat doceniane są przez kobiety na całym świecie. Cynk sprawia, że nasze włosy są zdrowe, gęste i lśniące, a skóra jest gładka i pełna blasku. W ostatnich latach cynk robi ogromną karierę w przemyśle kosmetycznym. Jego dobroczynny wpływ na wygląd skóry oraz włosów docenili najwięksi światowi producenci luksusowych kosmetyków do pielęgnacji skóry. Większość takich produktów zawiera cynk. Więcej ....

L-karnityna Karnityna jest zbudowana z dwóch aminokwasów (elementów budujących cząsteczki białka naszego organizmu) - metioniny i lizyny. Należą one do grupy aminokwasów niezbędnych, a więc nasz organizm powinien otrzymywać je w wystarczającej ilości wraz z pełnowartościowym pokarmem. Karnityna występuje w dwóch postaciach: D i L. Aktywna biologicznie jest L-karnityna, natomiast postać D nie oddziałuje na organizm. Więcej ....

żródło http://www.flavonmax.com

Zawartych w artykułach informacji nie należy traktować, jako doradztwa, w rozumieniu prawa. Każda informacja zawarta na mojej stronie powinna zostać poddana analizie i skonsultowana ze specjalistą. Informacje tutaj zawarte nie mogą zastąpić bezpośredniej konsultacji medycznej. Każda decyzja związana ze zdrowiem powinna być podejmowana po konsultacji z właściwym specjalistą.

 
 
  Polecamy   Polecamy   Polecamy   Polecamy   Polecamy  
fg3 uuu fff fffr

Niniejsza strona propaguje flawonoidy jako niezbędne źródło zdrowia, nie jest powiązana ze stroną firmy Flavon Group [www.flavonmax.com], produkty tej firmy są polecane jako doskonały suplement diety.
.
 
Suplementy suplement zdrowie uroda dobre samopoczucie choroba choroby zapobieganie flawonoidy flawony bioflawonoidy lekarz lekarze onkologia onkologii specjaliści profesjonaliści witaminy vitaminy odchudzanie dieta diety warzywa owoce rodniki rodnikami dziecko dzieci ciąża warzywny naturalny natura owocowy roślinny roślin nadciśnienie rak właściwości żywność cukrzyca dobry żel flavon flavonoidy activ active aktywność organizm organizmu  koncentrat koncentratów zdrowia cukrzycy autoagresywne suplementacja